domingo, 29 de abril de 2012

17ª Fira del Vi de Falset 5, 6 i 7 de Maig de 2012

     El pasado día 26 de Mayo arranco la 17ª Fira  del Vi de Falset .  El cartel de la Feria ha sido realizado por el pintor  Amat  Pallejà  de Marça  (Priorato).   Este año las dos D.O. de la comarca del Priorato salen adelante y llegan a la Feria de Vino de Falset después de un 2011 que les ha servido para dejar atrás la crisis comercial.   Este año la cultura se da cita en la Feria del Vino    Hay que destacar el aniversario de La Agrícola de Marça-Falset    También se celebra el 15º Concurso de Cocina del Vino  cuyo ingrediente principal tiene que ser el Vino.    Este año han confirmado su presencia mas de 50 Bodegas entre las D.O.Q. Priorat y D.O. Montsant y nos ofrecerán para degustar más de 150 referencias en la Fiesta Popular  sita en la Calle Miquel Barcelo de Falset ( antigua carretera ).    La Jornada Comarcal de la Vid se centra en la Producción Ecológica y la recuperación de las Especies Autóctonas.   Aquí os dejamos el Programa de Fiestas  y  recordaros  La Nit del Vi, una fiesta popular en la calle relacionada con la Gastronomía y los Restaurantes de la zona y el Vino.
     Toda esta información la podéis encontrar mucho más detallada en la La Fira del Vi de Falset és una oportunitat única per conéixer els vins d’una comarca que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en tot un referent enològic internacional. La Fira permet descobrir els vins i les últimes creacions dels cellers de les dues denominacions d’origen de la comarca: DO Montsant i DOQ Priorat.
Alhora, és el pretext ideal per apropar-se a la comarca i conéixer els pobles, la gent i la terra que fan possibles aquests vins excepcionals.
Denominacions d’Origen 
Montsant

Des de l’inici de la història, a les terres de la DO Montsant han conviscut amb harmonia l’activitat humana i el respecte a l’entorn. Fins i tot en l’àmbit espiritual perquè la serra del Montsant ha estat, i en certa manera encara és, refugi de persones que han conreat la dimensió espiritual de les seves vides. Com els eremites que, fent honor al nom de la serra, l’han poblat des del segle XII.
Els romans ja elaboraven vins en aquesta terra, els monjos cartoixans en van impulsar el conreu a tota la comarca i en el segle XIX els vins de la terra de Montsant aconseguien reconeixements a les exposicions universals, arreu del món.
La DO Montsant és una terra on el paisatge i el vi han anat de la mà al llarg dels segles i on fins i tot les vinyes velles, cuidades com autèntics tresors, tenen Història amb majúscules. Una Història que, amb empenta i entusiasme renovat, camina cap al futur.
                                           DOQ Priorat
L’Estatut del Vi promulgat el 1932 pel Ministeri d’Agricultura ja reconeixia el Priorat com a zona vitivinícola a protegir. L’aplicació i execució d’aquesta Llei no es va poder realitzar degut a les circumstàncies sociopolítiques viscudes al país fins al final de la guerra civil.
El 23 de juliol de 1954 es va aprovar el primer reglament de la DO Priorat . Des dels seus inicis la seu del Consell Regulador havia estat a l’Estació Enològica de Reus, però el 1999 es va traslladar a Torroja del Priorat, cosa que ha contribuït a facilitar les gestions i ha possibilitat així la implicació del sector.
L’any 2000, degut al gran reconeixement pel que fa a la qualitat i especificitat que estaven adquirint els vins de la DO, el Consell Regulador en ple va prendre l’acord de sol•licitar al Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) l’atorgament de Denominació d’Origen Qualificada. El Departament d’Agricultura, un cop realitzades les comprovacions oportunes, va aprovar el Reglament regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat el 18 de desembre del 2000.
                                                    Cellers Participants
                              Programa
                                                    15è Concurs Popular de Cuina del vi
La finalitat del concurs és la de donar a conèixer i promocionar els nostres plats, on un dels principals ingredients sigui el vi de la comarca del Priorat. Podran participar tots els cuiners i cuineres professionals i/o aficionats prèviament inscrits. Els participants poden ser un cuiner/a o formar un equip, màxim 4 persones. El concurs es portarà a terme a la plaça de la Quartera el dia 6 de maig.

                              Estem d’aniversari(s)

La 17a edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels Vins de les dues denominacions d’origen de la comarca del Priorat) arriba farcida d’aniversaris. En primer lloc perquè l’Agrícola Falset-Marçà celebra el centenari de la seva fundació i és per això que s’han previst diversos actes commemoratius que, en alguns casos, tindran lloc els dies previs a la Fira. És el cas de l’obra artística que diferents artistes de la comarca han fet sobre bótes de vi i que s’exposaran a la sala de bótes de l’Agrícola Falset-Marçà. Qui també acompleix anys aquest 2012 és la Denominació d’Origen Montsant, que en fa deu que va independitzar-se de la DO Tarragona. El tercer aniversari del 2012 són els vint anys dels ‘Clos’, els vins que els crítics internacionals van batejar com els ‘Nous Priorat’ i que van iniciar l’exitosa represea enològica que encara es viu actualment.
En página web del evento podras seleccionar el idoma        http://www.firadelvi.org/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por vuestro comentario ¡¡¡
Los Blogs se alimentan de todos vosotros.
Los comentarios me ayudan a seguir adelante.
No me dejes parar ¡¡¡
Si tienes un blog dejame el enlace. Gracias

Un abrazo a Tod@s.